SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białko pszenne

  • Garden Gourmet Veggie Balls - ocena produktu

    Artykuł
    Produkty i recenzje

    [...] bazie pomidorów. Skład pulpecików jest poprawny, nie widać w nim żadnych nienaturalnych substancji, co jest zdecydowanym plusem produktu. Jedyny minus to taki, że zawierają białko jaja w proszku, nie jest to zatem produkt wegański. Co ciekawe produkt był umieszczony na półce z napisem "wegańskie". W związku z tym polecam mieć ograniczone [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6779 Data: 2022-01-21 15:32:13
  • [...] filecikach zastosowano puree jabłkowe. Poza tym prawie wszystko jest ok. No właśnie "prawie". Na opakowaniu jest napisane, że jest to produkt wegański, a w składzie widnieje białko jaja w proszku i żółtko jaja (w majonezie). To kolejny produkt, który pokazuje, jak istotne jest czytanie etykiet. O ile wegetarianie jedzący jaja będą mogli korzystać [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1807 Data: 2022-07-29 06:49:50
  • [...] ale kalorycznie wychodzi podobnie. Z pewnością za sprawą obecnych w roślinnych kiełbaskach węglowodanach. Skład Boczniak ostrygowaty (38%), gluten pszenny, teksturowane białko pszenicy (białko pszenne, mąka pszenna), oleje roślinne (rzepakowy, kokosowy), nasiona słonecznika, skrobia, woda, przyprawa „węgierska” (4%) pomidor suszony, papryka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2342 Data: 2022-02-01 10:38:55
  • [...] ostrygowaty, który poza nazwą nie ma nic wspólnego z ostrygami. Reszta składników jest, można by rzec tradycyjna, jak w większości tego typu produktów — teksturowane białko pszenicy, oleje roślinne, przyprawy. Nie ma tutaj konserwantów ulepszających smak i zapach, zatem można uznać produkt za całkiem poprawny. Kotleciki można przyrządzić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1577 Data: 2023-01-02 09:28:42
  • [...] Kotlety mają dość sporo tłuszczu, ale klasyczne kotlety mielone np. z łopatki wieprzowej mają go tyle samo, więc nie powinno to nikogo dziwić. Skład Woda, teksturowane białko pszenicy (białko pszenne, mąka pszenna), olej rzepakowy, mąka słonecznikowa odtłuszczona, cebula suszona (2,6%), łupina nasienna babki jajowatej, ekstrakt przypraw, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3067 Data: 2022-04-19 13:59:39
  • [...] i dość małą ilość soli. Nie znajdziemy tutaj żadnych sztucznych dodatków, ulepszaczy smaku czy zapachu. To zdecydowanie duży plus tego dania. Skład Woda, teksturowane białko pszenicy (białko pszenne, mąka pszenna), olej rzepakowy, papryka suszona, kolendra, kmin rzymski, czosnek suszony, papryka chili suszona, kurkuma, koper włoski, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4846 Data: 2021-09-24 09:17:56
  • [...] papryka czerwona, seler, papryka zielona, papryka żółta, pietruszka nać, czosnek), fasola czerwona gotowana 15%, koncentrat pomidorowy 6%, teksturat białka pszennego 2% (białko pszenne, mąka pszenna), skrobia ziemniaczana, cukier, sos sojowy (nasiona soi, woda, mąka pszenna, sól), sól, ekstrakty przypraw (pieprz czarny, lubczyk, por, liść [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2256 Data: 2022-03-13 19:11:01
  • [...] W niektórych badaniach, np. Ehsan Parvaresh Rizi i wsp., stwierdzono, iż osoby otyłe (~100 cm w pasie) w odpowiedzi na te same posiłki (wysokowęglowodanowe, wysokobiałkowe lub wysokotłuszczowe) wykazywały o wiele wyższą odpowiedź insulinową, w porównaniu do osób o normalnym składzie ciała (~80 cm w pasie). To nie wszystko. Otyli ludzie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2416 Data: 2019-03-03 16:01:04
  • Jakie musli jest najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Wiele osób, szczególnie kobiet lub początkujących adeptów sportów siłowych, słysząc o śniadaniu, myśli to owsiance lub gotowych musli. Ciężko im wyobrazić sobie spożywanie wytrawnego śniadania w postaci mięsa z warzywami. Pozostaje więc wybór posiłku na słodko, który w pewnym stopniu zaspokoi również ochotę na słodycze. Podsumowanie Wśród [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16388 Data: 2017-09-11 10:09:43
  • [...] przerywanego postu (intermittent fasting) hamuje rozwój blaszki miażdżycowej poprzez zmniejszenie stężenia markerów (cytokin) zapalnych, takich jak IL-6, homocysteina i CRP (białko c-reaktywne). Wydaje się, iż zmniejszenie liczby posiłków (lub jedzenie tylko w określonym oknie godzinowym) oraz kaloryczności diety ma wpływ na przedłużenie życia. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1862 Data: 2021-08-09 08:54:15
  • Jakie placki do tortilli wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] placków jest mniej niż w pozostałych. Suchar Wraps Tortilla Bezglutenowa Skład: woda mąka ryżowa margaryna roślinna substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol błonnik jabłkowy białko sojowe skrobia ryżowa sól substancja zagęszczająca: guma guar, guma karobowa środek zakwaszający: kwas winowy konserwant: sorbinian potasu Może zawierać śladowe ilości [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 30310 Data: 2017-09-13 11:29:23
  • [...] miazga słonecznikowa, olej rzepakowy, mąka , kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny , aromat”. Węglowodany: 63 g, w tym cukry: 22 g, błonnik; 3,8 g, białko: 11 g. Ogólnie wydawałoby się, że nie są one jeszcze najgorsze, ale przytłacza tu podaż węglowodanów, a szczególnie tych o szybkiej kinetyce (cukier i/lub jego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2629 Data: 2021-08-30 23:18:38
  • Pieczywa chrupkie - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zarazem. Minusy: skład nie powala, pieczywo jest lekko słodkie. Ekowital Amarantusowe pieczywo chrupkie Skład: kukurydza*, mąka amarantusowa* 20%, ryż*, żółty groch*, białko grochu*, sól, cukier. *Składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. 100g tego pieczywa dostarczy 271 kcal, w tym: 13,4 g białka, 1 g tłuszczu, 54,2 g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13595 Data: 2017-12-06 11:05:15
  • Dieta DASH - hit czy kit?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W ciągu ostatnich 50 lat w Stanach Zjednoczonych klinicyści zaobserwowali wzrost występowania chorób, w tym nadciśnienia tętniczego (HTN), cukrzycy, nowotworów, otyłości i choroby wieńcowej (CAD). Szacuje się, że codziennie z powodu chorób serca w Stanach Zjednoczonych umiera 2000 osób. Przewlekłe choroby związane z otyłością stały się głównymi [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1467 Data: 2019-10-25 19:44:32
  • Dla kulturysty największe znaczenie mają węglowodany dostarczane w ciągu dnia. Bez znaczącej nadwyżki energetycznej, nie ma hipertrofii. Naukowcy oszacowali, iż potrzeba 6692 kcal na każdy kilogram nowo zbudowanej masy mięśni. Najłatwiej zapewnić nadwyżkę z tłuszczów i węglowodanów. Białko nie jest efektywnym źródłem energii i nie powinno być, bo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3062 Data: 2019-11-24 17:07:18
  • Większość ludzi choć raz w życiu próbowała się odchudzać. Niektórym osobom nie udaje się osiągnąć zamierzonego celu nawet w kolejnych 10-20 latach! Dlaczego tak się dzieje? Przyczyn jest wiele. Oto przegląd najbardziej typowych pułapek, na jakie są narażone osoby chcące poprawić wygląd swojej sylwetki, a przede wszystkim zdrowie. Pułapka nr 4: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4511 Data: 2020-04-30 10:49:22
  • Substytuty mięsa - co warto wiedzieć?

    Artykuł
    Diety i odżywianie

    [...] pomagać w kontroli cukru we krwi, ale niektórzy ludzie mogą odczuwać również zaburzenia trawienia po jego Zjedzeniu. Chociaż pakowane substytuty mięsa są zwykle bogate w białko i mają niską zawartość tłuszczu, to niestety mają też dużo dodatków, środków smakowych, zagęszczaczy i wypełniaczy. Niestety ciężko jest wyprodukować coś na bazie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1130 Data: 2021-10-12 08:38:04
  • Dieta dla wielu osób kojarzy się z drogimi potrawami, wyrzeczeniami i dużą ilością warzyw, których cena za kilogram jest niejednokrotnie wyższa niż kawałka mięsa. Młode osoby często rezygnują z działań liczenia kalorii i pilnowania jadłospisu z racji kosztów i czasu, jaki musiałyby poświęcić na przygotowanie jedzenia. Dodatkowo otrzymywane w domu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8827 Data: 2021-05-04 19:33:02
  • Vivera roślinny sznycel - ocena produktu

    Artykuł
    Produkty i recenzje

    Kotlety w panierce to taki jeden z najpopularniejszych produktów na polskich obiadowych talerzach. Zwykle jest to kotlet schabowy, ewentualnie z piersi kurczaka a weganie poszukują dla siebie roślinnych alternatyw. Jedną z nich jest roślinny sznycel znaleziony w Biedronce. Wady i zalety Kolorowe opakowanie zachęca dużą ilością białka i dodatkiem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3281 Data: 2022-05-25 12:40:29
  • białko na noc a otręby pszenne

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    witanko czy ma jakieś znaczenie jeśli po spożyciu 30g białka przed snem, zaraz po białku jem 3 łyżeczki otrebów pszennych wymieszanych z polowa szklanki soku? czy to jakos wplywa negatywnie na wchlanianie bialka? moze glupie pytanie ale chcialbym wieedziec :)

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 4128 Data: 2008-02-21 16:53:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)